جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
راهنمای جامع شستشوی بینی بعد از عمل

راهنمای جامع شستشوی بینی بعد از عمل

آنچه خواهید خواند:
اشتراک گذاری صفحه

رینوپلاستی عملی بسیار ظریف و البته پیچیده است که بر روی زیبایی چهره شما تاثیر بسزایی دارد؛ زیرا تغییرات چشمگیری بر روی بینی شما ایجاد می‌کند. همچنین این نوع عمل بر روی عملکرد بینی شما نیز موثر خواهد بود و تا حد زیادی مشکلات تنفسی شما را رفع می‌کند. دوره نقاهت بعد از جراحی بینی بسیار مهم است و شما باید اصول و دستورالعمل‌های خاصی را رعایت کنید که یکی از همین اصول مهم مربوط به نحوه شستشوی بینی خواهد بود. در واقع شما بعد از جراحی باید بهداشت صورت و بینی خود را به خوبی رعایت کنید که برای این کار باید مراحل شستشوی بینی بعد از عمل را به درستی پیش برید. برای آشنایی بیشتر با این روند می‌توانید راهنمای زیر را مطالعه کنید.

طریقه شستشوی بینی بعد از عمل

از آنجایی که شستشوی بینی بعد از هر نوع جراحی ، از عمل طبیعی بینی در تهران گرفته تا عمل فانتزی بینی در تهران ، بسیار مهم است، شما باید به مراحل و روش‌های خاصی که برای این روند وجود دارد، توجه کنید. البته شستشوی بینی بعد از عمل باید به گونه‌ای انجام شود که بینی شما هیچ آسیبی نبیند و یا نتیجه نهایی جراحی بینی با تداخل روبرو نشود.

در ضمن باید جوری بینی خود را بشویید و تمیز کنید که تورم و ناراحتی آن بعد از شستشو افزایش پیدا نکند. در بخش‌های بعدی چند روش مناسب برای شستشوی بینی بعد از عمل را به طور خلاصه شرح می‌دهیم.

استفاده از پراکسید هیدروژن

استفاده از پراکسید هیدروژن روشی ایمن و موثر برای تمیز کردن و ضدعفونی برش‌های بعد از جراحی است. البته این روش شستشوی بینی بلافاصله بعد از برداشتن آتل و بانداژ بینی عمل شده قابل انجام خواهد بود. برای شستشو با این روش باید مقدار کمی پراکسید هیدروژن را روی یک گوش پاک کن پنبه‌ای تمیز قرار دهید.

بعد از مرطوب کردن گوش پاک کن، باید به آرامی آن را وارد سوراخ بینی خود کنید تا خون خشک شده یا سایر مواد زائد از بین بروند. توجه داشته باشید که نباید هیچ فشاری به گوش پاک کن وارد کنید، زیرا در این صورت با مشکلاتی روبرو می‌شوید. در صورتی که بینی شما مسدود شده است، می‌توانید به آرامی و با خیالی آسوده از محلول نمکی شستشوی بینی استفاده کنید.

استفاده از حوله مرطوب

در برخی موارد، مخاطی که به طور طبیعی در بینی ایجاد می‌شود، می‌تواند پوسته خشکی در اطراف سوراخ‌های بینی شما به وجود آورد. برای از بین بردن این پوسته‌های خشک می‌توانید یک حوله تمیز را با آب گرم خیس کنید و به آرامی بر روی ناحیه اطراف بینی که پوسته پوسته شده است، بمالید.

نباید بینی خود را خیلی محکم پاک کنید یا به آن فشار بیاورید؛ زیرا این امر می‌تواند تورم و تحریک بینی شما را افزایش دهد و بهبودی آن را به خطر بیندازد. شما چند روز از عمل جراحی بینی خود می‌توانید به طور منظم صورت خود را بشویید اما قبل از اقدام برای این کار باید با متخصص جراح خود مشورت کنید.

شستشوی بینی بعد از عمل با محلول سالین

تاثیر شستشوی بینی بعد از عمل

در صورتی که انسدادی درون بینی شما وجود دارد یا اینکه احساس می‌کنید دچار گرفتگی بینی شده‌اید، باید برای رفع این مشکل دست به کار شوید. هرگز انگشت خود را درون بینی نکنید یا اینکه از هیچ وسیله باریک دیگری برای رفع انسداد بینی خود کمک نگیرید؛ زیرا این کار می‌تواند آسیب‌هایی به همراه داشته باشد و حتی بهبودی بینی شما را به تاخیر بیندازد.

استفاده از محلول آب و نمک

۲۴ ساعت بعد از جراحی، متخصص به شما توصیه می‌کند که از محلول آب و نمک برای شستشوی مجاری بینی خود استفاده کنید. این محلول علاوه بر اینکه بعد از عمل، بینی شما شستشو می‌دهد، بلکه به کاهش خطر عفونت نیز کمک می‌کند.

برای تهیه این اسپری نمکی، یک قاشق چایخوری نمک را در یک فنجان آب تمیز حل کنید و اجازه دهید محلول خنک شود. دستگاه‌های مخصوصی نیز برای استفاده از این محلول در داروخانه‌ها یافت می‌شود. برای استفاده از محلول آب و نمک می‌توانید آن را درون دستگاه‌هایی شبیه به قطره‌چکان بریزید.

سر خود را به طرفین کج کنید و محلول آب و نمک را در سوراخ بینی خود بریزید. محلول از مجرای بینی شما عبور کرده و از طرف مقابل خارج می‌شود. برای شستشوی بینی بعد از عمل باید این کار را از هر ۲ طرف انجام دهید.

آموزش شستشوی بینی بعد از عمل

از آنجایی که شما بعد از عمل بینی نباید آن را لمس یا باد کنید، شاید برایتان سوال شود که چگونه می‌توانید بینی خود را بعد از جراحی به خوبی تمیز نگه‌دارید. علاوه بر این، حتی ممکن است بعد از جراحی بینی احساس احتقان شدید به شما دست دهد که این امر استرس و اضطراب شما برای شستشوی بینی بعد از عمل را دوبرابر می‌کند.

توجه داشته باشید برای شستشوی بینی بعد از عمل نباید فشاری زیادی به بینی خود وارد کنید؛ زیرا فشار بی‌مورد می‌تواند به بافت‌های بهبود یافته بینی شما آسیب برساند و روند بهبودی شما را با تاخیر روبرو کند. همچنین شستشوی نامناسب بینی بعد از جراحی ممکن است نتایج نهایی حاصل از عمل را نیز به خطر بیندازد.

شما برای تمیز کردن بینی خود باید به آرامی از محلول شستشوی آب نمک استفاده کنید. در صورت لزوم می‌توانید یک گوش پاک کن پنبه‌ای آغشته به محلول آب و نمک را به آرامی داخل بینی خود فرو برید تا مواد زائد آن را تمیز کند. قبل از هر نوع اقدام برای شستشوی بینی بعد از عمل باید با پزشک متخصص خود مشاوره و صحبت کنید.

شستشوی بینی با سرم بعد از عملبهترین زمان برای شستشوی بینی بعد از عمل

 

در عرض ۲۴ ساعت بعد از جراحی، متخصص جراح از شما می‌خواهد بینی خود را با سرم بشویید. سرم شستشوی بینی برای جلوگیری از هر گونه عفونت قابل استفاده است. سرم شستشوی بینی دارای جریان آبی با فشار کم است و آب از یک سوراخ بینی شما عبور می‌کند، در حالی که از سوراخ دیگر خارج می‌شود.

شما حتی می‌توانید این سرم را در منزل خود درست کنید. برای درست کردن سرم شستشوی بینی بعد از عمل می‌توانید نصف قاشق چای‌خوری نمک را در یک فنجان آب بریزید. فراموش نکنید که تمام مراحل مربوط به شستشوی بینی بعد از عمل باید تحت نظر متخصص جراح انجام شود. نباید بدون رعایت کردن موارد احتیاطی برای شستشوی بینی خود دست به کار شوید.

شستشوی قسمت خارجی بینی بعد از عمل

تمیز کردن قسمت خارجی بینی با برداشتن اسپلینت یا گچ بینی شروع می‌شود. به طور معمول ۷ روز بعد از ویزیت پس از جراحی می‌توانید بینی خود را بشویید. بعد از مدتی کوتاه شما می‌توانید شستشوی معمولی بینی خود را از سر بگیرید.

در نظر داشته باشید تا زمانی که بینی شما به طور کامل خوب نشده است و طی ۴ تا ۶ هفته باید بینی خود را خیلی ملایم بشویید. در صورتی که به هنگام چسب کردن بینی خود مقداری گچ بینی مشاهده کردید، می‌توانید با دقت آن را به کمک محلول استریل یا یک تکه گاز تمیز کنید.

استفاده از پاک‌کننده‌های پوستی و شستن قسمت خارجی بینی با این مواد شوینده به فشار و مالش شدید نیاز دارد اما شما نباید بینی خود را خیلی جدی بمالید و فشار دهید. در صورتی که برای استفاده از هر یک از این روش‌ها دودل هستید و تردید دارید، بهتر است با متخصص جراح خود صحبت و مشاوره کنید.

چگونه خون خشک شده در بینی را تمیز کنیم؟

زمانی که بینی شما بعد از عمل در حال بهبود است، این امکان وجود دارد که مخاط و خون در اطراف لبه‌های بینی شما خشک  و جمع شوند. مواجه شدن با این وضعیت امری طبیعی است. برای رفع چنین معضلی باید براساس دستورالعمل و مراقبت های بعد از عمل بینی اقدام کنید.

به خاطر داشته باشید، نباید به ناحیه مورد نظر دست بزنید. احساس احتقان در بینی نیز برای مدتی امری عادی است اما نباید از روش‌هایی استفاده کنید که متخصص جراح تجویز و تایید نکرده است. برای از بین بردن احتقان بینی باید طبق توصیه‌های متخصص جراح خود پیش روید.

شما می‌توانید از پنبه و گاز استریل نیز برای تمیز کردن خون خشک و دلمه شده بینی خود استفاده کنید. با کمک محلول آب نمک، می‌توانید بدون دست زدن به قسمت دیگری از بینی خود، بخش‌های مورد نظر را بشویید. پس از این مراحل، باید بینی خود را به آرامی خشک کنید و مطمئن شوید که هیچ فشاری به ناحیه جراحی شده بینی شما وارد نمی‌شود.

مدت زمان شستشوی بینی بعد از عمل

نتیجه شستشوی بینی بعد از عمل

بعد از برداشتن آتل که ناحیه جراحی شده بینی شما را پوشش می‌دهد، به تدریج می‌توانید برای شستشوی بینی خود دست به کار شوید. در واقع شما بعد از ۷ تا ۱۰ روز می‌توانید شستن قسمت خارجی بینی خود را شروع کنید. باید مطمئن باشید که این کار را به آرامی انجام می‌دهید.

به قدری این روش را ادامه دهید تا بینی شما در عرض ۴ تا ۶ هفته به طور کامل بهبود یابد. بعد از این مدت می‌توانید بینی خود را به طور معمولی بشویید. به محض برداشتن آتل و بانداژ، خون جمع شده در بینی شما باید تمیز شود. برای شستشوی بینی بعد از عمل، می‌توانید یکی از روش‌های ذکر شده در بالا را پیش بگیرید.

زمان دقیق برداشتن آتل و بانداژ بعد از جراحی بینی، به نوع عمل شما بستگی دارد. برخی از متخصصان به شما پیشنهاد می‌کنند بعد از ۷ روز آتل بینی خود را خارج کنید. برخی دیگر نیز قبل از خروج شما از مطب این آتل‌ را خارج می‌کنند؛ زیرا معتقد هستند آتل بینی باعث ناراحتی شما می‌شود.

اهمیت شستشوی بینی بعد از عمل

شستشوی بینی بعد از عمل امری بسیار مهم است و در صورت نیاز شما باید ۲ تا ۳ بار در روز داخل بینی خود را تمیز کنید. پیروی کردن از روش‌هایی که باعث رطوبت قسمت داخلی بینی می‌شود، برای از بین بردن خون خشک شده درون بینی بسیار کارآمد است.

همچنین این روش‌های شستشوی بینی پوسته پوسته شدن آن را به حداقل می‌رساند و با گذر زمان متوجه می‌شوید که تمیز کردن یک بار در روز بینی کافی خواهد بود. پزشک متخصص بدون شک استفاده از اسپری محلول نمکی را به شما توصیه می‌کند.

بهتر است از این محلول ۴ تا ۶ بار در روز استفاده کنید تا قسمت داخل بینی شما مرطوب بماند. این کار روند بهبودی شما را تسریع می‌کند استفاده از وازلین یا سایر کرم‌های آنتی بیوتیک بعد از شستشو و خشک کردن بینی می‌تواند از تجمع خون خشک شده در اطراف بینی شما جلوگیری کند.

خبر خوب اینکه محلول‌های شستشوی بینی و کرم‌ها یا پمادهای لازم برای این کار در داروخانه‌ها و بدون نسخه در دسترس هستند.

نکات مربوط به شستشوی بینی بعد از عمل

همان‌طور که تمیز نگه داشتن صورت و بینی بعد از جراحی امری بسیار مهم است، به هنگام تمیز کردن بینی خود باید تا جای ممکن احتیاط به خرج دهید. به هنگام شستشوی بینی و صورت خود با آب، باید از وارد کردن هر گونه فشار به صورت و بینی‌تان خودداری کنید.

هرگز برای رفع انسداد بینی انگشت خود را درون سوراخ آن فرو نبرید؛ زیرا این کار می‌تواند به بافت ظریف بینی آسیب برساند و روند بهبود بینی شما به خطر بیندازد. در مقابل استفاده از محلول شستشوی سالین یک راه ایمن، ملایم و موثر برای پاکسازی مجرای بینی است. با تمیز کردن بینی خود می‌توانید به راحتی نفس بکشید.

جمع‌بندی

اگر با نگاه کردن در آینه احساس می‌کنید که بینی شما با سایر اجزای صورتتان هم‌خوانی ندارد، می‌توانید برای ایجاد تناسب دست به کار شوید. در صورتی که دوست دارید بینی طبیعی داشته باشید، عمل جراحی طبیعی فکر خوبی خواهد بود، در حالی که جراحی فانتزی و نیمه فانتزی نیز قابل انجام هستند. البته باید به مراقبت‌های بعد از عمل نیز توجه کنید.

با انتخاب یک متخصص حرفه‌ای قبل از عمل، با تمام مراقبت‌ها و روش‌های شستشوی بینی بعد از جراحی آشنا خواهید شد. دکتر جلالی متخصص جراح فک و صورت است که در حوزه جراحی زیبایی بینی نیز تخصص و سابقه خوبی دارد. تیم متخصص این مطب بهترین مشاوره قبل و بعد از جراحی را در اختیار شما قرار می‌دهد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *