جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
حمام بعد از عمل بینی مجاز است؟

حمام بعد از عمل بینی مجاز است؟

آنچه خواهید خواند:
اشتراک گذاری صفحه

 

رینوپلاستی که اغلب از آن به عنوان عمل بینی یاد می‌شود، یک عمل متحول‌کننده است که می‌تواند ظاهر و اعتماد به نفس شما را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد. این جراحی نیز همانند هر عمل دیگری به مراقبت‌های خاص و ویژه‌ای نیاز دارد. با رعایت کردن این مراقبت‌ها بدون شک روند بهبودی بعد از جراحی تسریع می‌یابد و شما زودتر به نتیجه مطلوب خود دست پیدا می‌کنید. یکی از نگرانی‌های رایج در میان بیماران متقاضی جراحی بینی مربوط به حمام بعد از عمل بینی است. در واقع آنها بهترین زمان برای دوش گرفتن را نمی‌دانند و همچنین با روند استحمام بعد از جراحی بینی آشنایی ندارند. اگر شما نیز در مورد حمام بعد از عمل بینی سوالاتی دارید، می‌توانید به مطلب زیر نگاهی بیندازید.

جدول زمانی برای دوش گرفتن بعد از جراحی بینی

به هنگام حمام کردن بعد از عمل بینی باید حسابی مراقب باشید؛ زیرا محافظت از بینی جدید در طول فرآیند بهبودی بسیار مهم است. در هفته اول بعد از جراحی بینی، خشک نگه‌داشتن نواحی اطراف بینی اهمیت بالایی دارد. پس از برداشتن آتل، به طور معمول حدود ۲ هفته نباید حمام کنید و بعد از این مدت دوباره می‌توان دوش گرفتن را به حالت عادی انجام داد.

توصیه می‌کنیم حتی بعد از ۲ هفته، همچنان با ملایمت دوش بگیرید و تمام اقدامات توصیه شده را به طور منظم انجام دهید. در بخش‌های بعدی جدول زمانی حمام بعد از عمل بینی را به طور مفصل شرح می‌دهیم.

حمام کردن در هفته اول بعد از جراحی بینی

در هفته اول پس از جراحی، پرهیز از حمام و نوشیدن الکل بسیار ضروری است. در واقع شما باید جوری حمام کنید که نواحی اطراف بینی شما مرطوب نشوند. این روند به محافظت از محل جراحی و تسریع روند ریکاوری شما کمک می‌کند.

همان‌طور که نباید طی یک هفته بعد از جراحی عینک بزنید، دوش گرفتن نیز توصیه نمی‌شود. با عینک زدن شما به طور ناخواسته به نواحی حساس بینی خود فشار وارد می‌کنید و با دوش گرفتن نیز شما به طور ناخواسته دوره نقاهت خود را افزایش می‌دهید.

می‌توانید یک مانع ضد آب برای خشک نگه‌داشتن بینی و نواحی اطراف آن استفاده کنید. با این کار گچ بینی شما خشک باقی می‌ماند و خیس نشدن بینی شما را تضمین می‌کند.

حمام کردن بعد از برداشتن آتل بینی

بعد از برداشتن آتل به طور معمول پس از ۲ هفته می‌توانید دوش گرفتن عادی را از سر بگیرید. با این حال، برای جلوگیری از عوارض، باید از خشک ماندن اسپلینت‌های باقی‌مانده بینی خود مطمئن باشید. در صورت لزوم می‌توانید به روند شستشوی بینی بعد از عمل توجه کنید.

با این روند شما می‌توانید از طریق یک محلول شستشوی نمکی، به آرامی بینی خود را بدون هیچ آسیبی تمیز کنید. این شستشو بسیار تاثیرگذار است و برای کسانی مفید خواهد بود که دهان خود را باز نگه‌می‌دارند و همین امر منجر خشکی دهان آنها می‌شود.

حمام کردن بعد از ۲ هفته

پس از اینکه از جراحی بینی شما ۲ هفته گذشت، می‌توانید اقدامات منظم بهداشتی و شخصی خود را ادامه دهید و در عین حال باید با بینی خود ملایم رفتار کنید. بعد از ۲ هفته استفاده از مرطوب‌کننده‌ها، لوسیون‌ها و ضد آفتاب‌های بدون عطر در کل ناحیه بینی قابل قبول و مجاز است.

اسپری بینی سالین و پماد وازلین نیز می‌توانند جایگزین خوبی برای مسکن باشند. با این حال توصیه می‌کنیم برای حمام بعد از عمل بینی با جراح متخصص خود مشورت کنید تا در بهترین زمان ممکن برای دوش گرفتن دست به کار شوید.

چند روز بعد از عمل بینی می‌توان دوش گرفت؟

هر یک از متقاضیان و بیماران با توجه به شرایطی که دارند، در زمان مشخصی می‌توانند حمام کردن یا دوش گرفتن به روال عادی را آغاز کنند. در هر یک از زیباجویان شرایط جراحی متفاوت است و تشخیص بهترین زمان برای حمام بعد از عمل بینی، بر عهده متخصص جراح بینی خواهد بود.

به طور معمول افراد بیمار بعد از جراحی بینی خود نباید طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت دوش بگیرند. اگر در این دوره حمام کنید، ممکن است به عفونت دچار شوید یا اینکه بینی شما با خونریزی شدید روبرو شود. در ضمن بهتر است شما طی هفته اول بعد از جراحی بینی دوش نگیرید و حمام هم نروید.

به عبارت دیگر خیس شدن باند و گچ در هفته اول بعد از جراحی بینی منطقی نیست و خطرات یا عوارضی را به همراه دارد. توصیه می‌کنیم تنها گردن به پایین خود را طی این هفته بشویید.

همچنین بعد از اتمام هفته اول بعد از جراحی بینی، به منظور حمام کردن، شستن سر و صورت خود بهتر است از متخصص جراح مشاوره دقیقی بگیرید. بهتر است سر و صورت خود را بعد از هفته اول بدون شامپو بشویید و از آب ولرم استفاده کنید.

مراقبت‌های مربوط به حمام بعد از عمل بینی

دوش گرفتن بعد از جراحی بینی مستلزم اجتناب از فشار شدید آب بر روی بینی، تمیز کردن ملایم نواحی اطراف بینی و مدیریت احتقان با اسپری نمکی یا داروهای تجویز شده است.

خودداری از دمیدن بینی در این مدت به کنترل فشار خون شما کمک می‌کند، خطر عوارض را به حداقل می‌رساند و روند بهبودی شما را تضمین و تسهیل می‌کند. در بخش‌های بعدی به طور مفصل در مورد هر یک از این مراقبت‌ها توضیح می‌دهیم.

جلوگیری از فشار بیش از حد آب به بینی

فرقی ندارد جراحی بینی گوشتی انجام داده‌اید یا استخوان بینی خود را عمل کرده‌اید، در هر حال به هنگام دوش گرفتن بعد از جراحی باید خیلی ملایم و ظریف دست به کار شوید تا تورم بینی شما به حداقل برسد. در این صورت هیچ گونه ناراحتی بعد از جراحی بینی شما رخ نمی‌دهد و مجبور نیستید اسپلینت بینی خود را بکنید.

فشار بیش از حد آب گرم می‌تواند تورم، کبودی، درد، ناراحتی و احتقان بینی شما را تشدید کند. از این به فشار آب توجه کنید و تنظیمات آب حمام را به منظور جلوگیری از عوارض بعد از جراحی بینی و تسریع روند بهبودی خود جدی بگیرید.

تمیز کردن بینی و نواحی اطراف آن

شستن صورت و حمام بعد از عمل بینی

تمیز نگه‌داشتن سوراخ‌های بینی در هفته‌های اولیه بعد از جراحی بسیار مهم است. در ادامه برخی از روش‌های تمیز کردن بینی را بعد از جراحی بینی فانتزی توضیح می‌دهیم:

  • از باد کردن بینی خودداری کنید؛ زیرا می‌تواند عوارضی همانند خونریزی زیاد و کنده شدن آتل را باعث می‌شود.
  • از یک محلول آب و نمک پس از گذشت ۲۴ ساعت برای شستشوی مجاری بینی خود استفاده کنید.
  • به طور روزانه ۲ تا ۳ بار بینی خود را تمیز کنید.
  • از پمادهای تجویز شده همانند پماد آنتی بیوتیک باسیتراسین، وازلین و پراکسید هیدروژن می‌توان برای تمیز کردن بینی و نواحی اطراف آن استفاده کرد.

به طور کلی برای انجام هر کاری بعد از جراحی بینی خود با متخصص جراح مشورت کنید و از او بهترین راهنمایی‌ها را بگیرید با این کار از بهبودی ایمن و موثر پس از جراحی خود مطمئن می‌شوید.

رفع احتقان بعد از عمل بینی

اغلب بعد از جراحی، احتقان بینی رخ می‌دهد. شما می‌توانید با استفاده از اسپری سالین یا داروهایی که جراح شما تجویز کرده است، احتقان را کاهش دهید. این محصولات کارآمد می‌توانند به پاکسازی مجرای بینی و بهبود تنفس شما در طول روند ریکاوری کمک کنند.

نکات مربوط به حمام بعد از عمل بینی

برای اینکه بعد از جراحی بینی خود دچار دردسر نشوید، زودتر بهبود پیدا کنید و همچنین شاهد نتیجه مطلوب خود باشید، توصیه می‌کنیم مراقبت های بعد از عمل بینی به خصوص نحوه استحمام پس از جراحی را جدی بگیرید. در ادامه برخی از نکات مربوط به حمام کردن بعد از جراحی بینی را به طور خلاصه ذکر می‌کنیم:

  • حداقل تا یک هفته بعد از جراحی دوش نگیرید.
  • مواظب باشد چسب بینی شما خیس نشود.
  • مراقب باشید که آتل بینی خیس نشود.
  • برای شستن موهایتان از شخص دیگری کمک بخواهید.
  • در زمان حمام کردن مراقب صورت خود باشید.
  • حواستان باشد که ضربه‌ای به بینی شما وارد نشود.
  • به هنگام شستن صورت تنها نواحی اطراف آتل یا چسب بینی خود را بشویید.
  • با آب ولرم دوش بگیرید.

شستشوی موی سر و صورت بعد از عمل بینی

از آنجایی که شما حداقل یک هفته بعد از جراحی بینی خود نمی‌توانید دوش بگیرید، شستشوی صورت و موی سر نیز با تغییرات زیادی همراه خواهد بود. در ادامه برخی از نکات مربوط به شستن موی سر و صورت بعد از رینوپلاستی را به طور خلاصه ذکر می‌کنیم:

  • برای مراقبت از مو، از شامپو خشک یا پودرهای مخصوص استفاده کنید تا بدون خیس کردن مو، آن را تمیز نگه‌دارید.
  • به منظور شستن صورت به جای پاشیدن مستقیم آب بهتر است از یک اسفنج مرطوب استفاده کنید.
  • بعد از برداشتن آتل بینی می‌توانید به روال معمول شستشوی موی سر و صورت خود برگردید.

چطور بعد از عمل بینی موی سر خود را بشوییم؟

شستن سر و حمام بعد از عمل بینی

شاید در هفته اول پس از جراحی، روش‌های سنتی و عادی شستشوی موی سر ممکن نباشد. در قسمت قبلی نیز گفتیم استفاده از شامپو خشک و پودر مخصوص یک راه عالی برای تمیز نگه‌داشتن موی سر است. لازم نیست با این کار موی خود را طی دفعات زیادی بشویید. برای شستن موی سر به نکات زیر توجه کنید:

  • مقدار کمی از شامپو یا پودر را بر روی نوک انگشت خود قرار دهید.
  • به آرامی شامپو یا پودر را بر روی پوست سر خود ماساژ دهید. بیشتر بر روی مناطقی تمرکز کنید که چرب‌تر هستند.
  • منتظر بمانید تا این محصول چند دقیقه‌ای چربی موی سر شما را جذب کند.
  • موهای خود را برس بزنید یا ماساژ دهید تا محصول به طور یکنواخت بر روی سر شما پخش شود.
  • در نهایت موهای خود را به دلخواه حالت دهید و مراقب باشید که طی این فرآیند به بینی خود فشار وارد نکنید.
  • هنگام استفاده از شامپو خشک بعد از جراحی بینی رعایت برخی از نکات بسیار مهم است که باید به آنها توجه کنید.
  • از یک محصول شامپو خشک ملایم کمک بگیرید.
  • از استفاده مستقیم شامپو خشک بر روی محلی از سر که زخم شده یا بخیه دارد خودداری کنید.
  • همیشه به دستورالعمل‌های توصیه شده توسط جراح خود به منظور شستن موهای سرتان توجه کنید.

چطور بعد از عمل بینی صورت خود را بشوییم؟

در هفته اول پس از جراحی بینی پاکسازی ملایم صورت بدون آسیب رساندن به بینی و نواحی اطراف آن بسیار مهم است. در این بخش برخی از دستورالعمل‌های لازم در مورد شستن صورت را به طور خلاصه ذکر می‌کنیم:

  • از یک دستمال مرطوب با آب ولرم استفاده کرده و به آرامی صورت خود را تمیز کنید.
  • هنگام پاکسازی از نزدیک شدن به بینی و محل برش آن خودداری کنید.
  • صورت خود را درون آب فرو نبرید.
  • از محصولات ساینده یا تحریک‌کننده استفاده نکنید.

به خاطر داشته باشید شما بعد از برداشتن آتل می‌توانید به روال معمول شستشوی صورت خود برگردید. با این حال باید به هنگام شستشوی صورت خود با بینی و نواحی اطراف آن ملایم و محتاطانه رفتار کنید. میسلار واتر یک گزینه عالی برای از بین بردن کثیفی و چربی اضافی پوست بدون سوزش است.

به جای پاشیدن آب گرم بر روی صورت خود، توصیه می‌کنیم از یک پارچه نرم یا پد پنبه‌ای برای تمیز کردن پوستتان استفاده کنید. همچنین باید به دستورالعمل‌های جراح خود در مورد زمان مناسب تمیز کردن صورت بعد از عمل بینی توجه کنید.

سخن آخر

دوش گرفتن، شستن موی سر و صورت یا حمام بعد از عمل بینی مستلزم تغییراتی در روال عادی حمام کردن شما است. از این رو باید بیشتر بر روی اقدامات بهداشتی خود تمرکز کنید. در این مطلب سعی کردیم دستورالعمل‌ها و اقدامات محتاطانه در مورد حمام بعد از عمل بینی را توضیح دهیم.

هر چه بیشتر به دستور العمل‌های متخصص جراح خود پایبند باشید، بدون شک نتیجه عمل بینی شما مطلوب‌تر خواهد بود. برخی از متخصصان حرفه‌ای همانند دکتر جلالی در جلسات مشاوره خود اطلاعات دقیقی در مورد حمام کردن و سایر موضوعات در اختیار شما قرار می‌دهند تا بعد از عمل بینی با دردسر روبرو نشوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *