جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جراحی بینی برای چه کسانی خطرناک است؟

جراحی بینی برای چه کسانی خطرناک است؟

آنچه خواهید خواند:
اشتراک گذاری صفحه

یکی از متداول‌ترین جراحی‌های زیبایی در جهان امروز، عمل بینی یا رینوپلاستی است. هر سال بیش از ۳۰۰هزار نفر به این جراحی روی می‌برند تا ظاهر چهره خود را تغییر دهند. در نظر داشته باشید، نتیجه نهایی حاصل از جراحی بینی تنها به تخصص فرد جراح وابسته نیست بلکه شرایط سلامتی فرد زیباجو و پیروی کردن از مراقبت‌های بعد از عمل نیز امر مهمی است که بر روی نتیجه نهایی جراحی موثر خواهند بود. برای اینکه مطمئن شوید که آیا کاندید خوبی برای جراحی زیبایی بینی هستید یا اینکه می‌توانید این جراحی را بدون هیچ آسیب و خطری تجربه کنید، باید در جلسات ارزیابی متخصص قبل از جراحی شرکت کنید. در واقع با بررسی چک لیست‌های قبل از عمل متخصص متوجه می‌شود که آیا جراحی زیبایی بینی برای شما بی‌خطر است یا اینکه نباید آن را انجام دهید. در این راهنما به طور مفصل در مورد بهترین کاندید عمل بینی توضیح می‌دهیم.

در چه صورت نباید عمل بینی انجام دهیم؟

به طور معمول شما به عنوان یک فرد عادی برای عمل بینی طبیعی یا سایر روش‌های جراحی با دردسر و معضلی روبرو نیستید و می‌توانید بینی خود را جراحی کنید. البته این در حالی است که باید از نظر سلامت فیزیکی و سیستم داخلی بدن خود در شرایط مطلوب قرار داشته باشید.

برای مثال اگر به هر نوع بیماری خاص یا کهنه دچار هستید، باید قبل از آغاز روند جراحی با متخصص خود مشورت کنید و تنها در صورت توصیه و تایید او برای عمل بینی دست به کار شوید. اگر به بیماری‌هایی همانند دیابت یا مشکلات تنفسی دچار هستید، نباید برای عمل زیبایی بینی اقدامی انجام دهید.

در صورتی که سلامت شما در شرایط مطلوب نباشد، به طور حتم عمل زیبایی بینی که یک جراحی غیرضروری است، برای شما خطرناک خواهد بود. از این رو سلامت شما برای عمل بینی یکی از اصلی‌ترین اولویت‌ها محسوب می‌شود. در صورتی که بیماری‌های زیر دچار هستید، جراحی بینی برایتان خطرناک است:

  • بیماری‌های قلبی و عروقی
  • مشکلات مربوط به کم‌خونی
  • مشکلات روحی و روانی
  • مشکلات مربوط به مصرف بیش از حد سیگار
  • بیماری‌های مربوط به نوشیدن بیش از حد الکل

کدام بیماری‌ها برای متقاضیان عمل بینی خطرناک است؟

جراحی بینی یکی از عمل‌های زیبایی است که می‌تواند تمام ناهنجاری‌های بینی را رفع کند. با این عمل جراحی بیماران می‌توانند از شر ساختار معیوب بینی خود راحت شوند و با بینی صاف‌تر یا زیباتر به زندگی خود ادامه دهند. جراحی بینی بیش از هر چیزی تحت تاثیر سلامت فیزیکی و جسمی فرد بیمار است.

با اینکه شرایط روحی و ذهنی نیز از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود اما قبل از جراحی بینی خود باید اطلاعات دقیقی در مورد وضعیت سلامت خود کسب کنید. در پاسخ به این سوال که چه کسانی نمی‌توانند جراحی بینی انجام دهند، باید بگوییم افرادی که از نظر جسمی در شرایط مطلوب نیستند نباید به عمل بینی فکر کنند.

در بخش‌های قبلی نیز گفتیم برخی از بیماری‌ها برای جراحی بینی بسیار خطرناک هستند؛ زیرا ممکن است فرد بعد از جراحی به هوش نیاید یا اینکه دوره درمان او زمان‌بر شود. علاوه بر بیماری‌های فیزیکی کسانی که از اختلالات روانی رنج می‌برند نیز نباید جراحی بینی انجام دهند. در بخش‌های بعدی بیماری‌هایی که برای عمل بینی خطرناک هستند را توضیح می‌دهیم.

کم‌خونی شدید

افرادی که از کم‌خونی شدید رنج می‌برند نباید عمل بینی انجام دهند؛ زیرا این جراحی برای آنها خطرناک است. با اینکه جراحی بینی با خونریزی کمی همراه خواهد بود اما اگر شما به کم‌خونی شدیدی مبتلا باشید، ممکن است در حین جراحی و حتی بعد از آن با خونریزی شدید روبرو شوید.

البته داروی بیهوشی قبل از جراحی باعث می‌شود، در روند عمل بینی خود با خونریزی کمتری روبرو شوید؛ زیرا این دارو رگ‌های خونی را تنگ می‌کند. البته همین موضوع باعث می‌شود کبودی و تورم زیادی بر روی بینی فرد ایجاد شود. در صورتی که به کم‌خونی دچار باشید این تورم و کبودی تا مدت‌های طولانی بر روی صورت شما باقی می‌ماند.

متخصصان جراح بینی برای جلوگیری از هر نوع خطر احتمالی، قبل از آغاز روند جراحی آزمایشات لازم را انجام می‌دهند. در صورتی که هوموگلوبین خون شما خیلی کم باشد، جراحی بینی برای شما خطرناک است. هموگلوبین یک فرد عادی حداقل ۱۰ است و اگر کمتر از این میزان باشد نباید عمل بینی را تجربه کنید.

بیماری‌های قلبی و عروقی

متاسفانه افرادی که به بیماری‌های قلبی و عروقی مبتلا هستند، ممکن است به دلیل مصرف داروهای بیهوشی در طول عمل جراحی با معضلات مختلفی روبرو شوند. به همین دلیل جراحی بینی برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی خطرناک است و نباید آن را تجربه کنند.

برای اینکه از شرایط بیماری خود و امکان تجربه جراحی بینی باخبر شوید، می‌توانید از متخصص مورد نظر کمک و راهنمایی بگیرید. البته عمل بینی بدون بیهوشی نیز می‌تواند برای شما گزینه مناسبی باشد که به تشخیص متخصص جراح بینی بستگی دارد.

بیماری دیابت

افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند به هیچ‌وجه نباید به جراحی بینی فکر کنند؛ زیرا این روش جراحی برای آنها بسیار خطرناک است. در واقع جراحی بینی بیش از هر کسی برای افراد دیابتی خطرناک خواهد بود. به طور معمول افراد دیابتی، از بیماری‌های کلیوی و قلبی نیز رنج می‌برند.

در ضمن کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، برای مدتی طولانی با زخم‌های روی بدن خود دست و پنجه نرم می‌کنند. به عبارت دیگر روند بهبود زخم‌های افراد دیابتی خیلی طولانی است. بدین ترتیب بعد از جراحی بینی ممکن است تا مدتی طولانی زخم‌های حاصل از عمل بر روی صورت آنها باقی بماند.

علاوه بر طولانی بودن زمان بهبود زخم‌ها، حتی این امکان وجود دارد که بیماران دیابتی بعد از جراحی بینی مبتلا به عفونت شوند. احتمال عفونت در این افراد زیاد است. در حالی که بهبود این عفونت‌ها زمان می‌برد.

بیماری‌های تنفسی

اگر بیماری تنفسی دارید و از آسم شدید رنج می‌برید، نباید برای عمل بینی اقدامی انجام دهید. همچنین افرادی که از تنگی نفس شدید ناراحت هستند و به سختی نفس می‌کشند، نمی‌توانند عمل بینی انجام دهند؛ زیرا برای آنها بسیار خطرناک است.

داروی بیهوشی برای افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی تاثیرات منفی دارد، بنابراین شما نیز نباید برای جراحی بینی خود دست به کار شوید. توصیه می‌کنیم در این موارد با متخصص جراح خود مشورت کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.

بیماری‌های روانی

در صورتی که مشکلات روحی شدید، افسردگی یا اختلالات روانی دارید، بهتر است هرگز عمل بینی انجام ندهید؛ زیرا این عمل ممکن است مشکلات شما را تشدید کند. از این رو قبل از انجام عمل بینی با متخصص جراح و البته روانشناس صحبت کنید و در جلسات مشاوره آنها حضور یابید تا در نهایت بتوانید برای عمل بینی یا رهایی این جراحی تصمیم قاطع بگیرید.

آیا عمل بینی منجر به مرگ می‌شود؟

پاسخ به این پرسش کمی پیچیده است؛ زیرا هیچ پاسخ مشخص و ثابتی برای آن وجود ندارد. همان‌قدر که شما می‌دانید رانندگی می‌تواند منجر به مرگ شود، جراحی بینی نیز می‌تواند باعث فوت بیماران شود. همان‌طور که تصادف در رانندگی به تخصص راننده و کیفیت وسیله نقلیه مرتبط است، احتمال وقوع مرگ در جراحی بینی نیز به تخصص فرد جراح و سلامت فرد بیمار بستگی دارد.

در صورتی که فرد بیمار در شرایط سلامت کامل به سر برند و متخصص نیز در زمینه جراحی مورد نظر تخصص کافی داشته باشد بدون شک عمل جراحی بیمار به خوبی انجام می‌شود و جای هیچ نگرانی وجود ندارد. این در حالی است که عمل بینی برای افراد بیمار خطرناک است و حتی در برخی موارد می‌تواند منجر به فوت آنها شود.

چه کسی کاندید ایده‌آل برای جراحی بینی است؟

هنگام انجام جراحی زیبایی بینی یا هر نوع جراحی غیر ضروری دیگر اولین و مهم‌ترین الویت ایمنی و سلامت فرد زیباجو است. کسانی که شرایط سلامت خاصی دارند، شاید با بررسی وضعیت خود متوجه شوند که جراحی زیبایی بینی برای آنها مناسب نیست.

علاوه بر سلامت فیزیکی شما که بر روی روند جراحی و نتیجه نهایی آن موثر است، نوع بینی طبیعی شما و میزان فرم‌دهی آن نیز مهم است. هر چه متخصص در ایجاد تغییرات دست بازتری داشته باشد، بدون شک شما کاندید بهتری برای جراحی زیبایی بینی هستید.

به طور کلی برای اینکه تشخیص دهید برای جراحی زیبایی بینی کاندید ایده‌آل محسوب می‌شوید باید به سراغ متخصصان حرفه‌ای حاضر در این حوزه بروید تا آنها با بررسی وضعیت سلامت شما بتوانند تصمیم نهایی را اعلام کنند. فراموش نکنید در جلسات مشاوره اولیه تصویری از مدل بینی دلخواه خود ارائه دهید؛ زیرا جراحی بینی نیز با  توجه به نوع و ساختار بینی طبیعی شما با محدودیت‌هایی همراه است.

شناسایی بهترین کاندید برای جراحی بینی

کاندید ایده‌آل برای جراحی زیبایی بینی در درجه اول کسی خواهد بود که از سلامت خوبی برخوردار است. در واقع کسانی که اندام‌های حرکتی همانند قلب و ریه‌ای سالم دارند که بدون هیچ گونه شرایط مزمنی می‌توانند از پس اختلالات جراحی برآیند، افراد مناسبی برای عمل بینی هستند.

در مقابل کسانی که دیابت کنترل شده دارند، بدون شک نباید به سراغ عمل بینی بروند؛ زیرا برای آنها بسیار خطرناک است. در ضمن اگر از داروهایی استروئیدی مصرف می‌کنید بهتر است به عمل بینی فکر نکنید؛ زیرا مصرف این نوع داروها بر روی روند بهبودی شما موثر هستند.

به طور کلی بیمارانی که از نظر سلامت در شرایط مطلوب قرار دارند، می‌توانند برای جراحی زیبایی بینی نیز دست به کار شوند. علاوه بر سلامت جسمی، یک فرد ایده‌آل برای جراحی بینی باید درک روشنی از عمل داشته باشد و انتظارات واقع‌بینانه متخصص را درک کند.

برای مثال برخی از افراد به عمل بینی فانتزی تمایل دارند در حالی که با توجه به ساختار بینی طبیعی خود، کاندید مناسبی برای این نوع جراحی محسوب نمی‌شوند. در چنین حالتی حتی امکان دارد متخصص جراحی بینی را به خواسته فرد بیمار انجام دهد اما متاسفانه نتیجه دلخواه زیباجو نیست.

عوامل موثر بر تشخیص کاندید مناسب عمل بینی

عوامل مختلفی برای تشخیص اینکه آیا یک فرد کاندیدای مناسبی است وجود دارد که در ادامه این عوامل را به طور خلاصه نام می‌بریم:

  • هدف شما از عمل بینی رضایت خودتان باشد: نباید به خاطر نظر دیگران بینی خود را عمل کنید. تنها در صورتی برای جراحی آماده شوید که خودتان این عمل را می‌پسندید.
  • رشد بینی شما متوقف شده باشد: در صورتی که خیلی جوان هستید، بهتر است تا زمان توقف رشد بینی خود منتظر بمانید؛ زیرا ممکن است بعد از عمل دوباره بینی شما رشد کند.
  • سیگار کشیدن را ترک کنید: افراد سیگاری بهتر است به سراغ عمل بینی نروند؛ زیرا قبل و بعد از جراحی نباید سیگار بکشند.
  • واقع‌بین باشید: اگر از جراحی بینی خود انتظارات غیرواقعی دارید، شما کاندید خوبی برای عمل بینی نیستید. رینوپلاستی برای ایجاد سازگاری بیشتر بین اجزا صورت انجام می‌شود و فرد متقاضیا باید به طور واقع‌بینانه برای جراحی خود تصمیم بگیرد.
  • سلامت جسمی و روحی مناسب داشته باشید: افرادی که از نظر سلامت و حتی ذهن در شرایط مساعد و مطلوب به سر نمی‌برند نباید برای عمل زیبایی بینی اقدام کنند.

در نهایت برای اینکه بتوانید از ایده‌آل بودن مطمئن شوید باید از متخصص جراح بخواهید شما را معاینه کند. فرم ارزیابی سلامت آنها را پر کنید و براساس نظر یا توصیه متخصص جراح برای هر نوع عمل بینی پیشنهادی او دست به کار شوید.

جمع‌بندی

شاید بررسی شرایط سلامت فیزیکی و روحی شما قبل از انجام عمل بینی کمی پیچیده به نظر برسد اما این طور نیست و سیستم تشخیص سلامت افراد روند بسیار ساده‌ای دارد. برای اینکه از نتیجه جراحی خود مطمئن باشید، باید از متخصص جراح خود کمک و راهنمایی دقیق بگیرید.

این متخصص با بررسی وضعیت سلامت شما برای جراحی‌تان آماده می‌شود. یکی از بهترین متخصصانی که دقیق‌ترین ارزیابی سلامت را برای بیماران خود انجام می‌دهد، دکتر جلالی متخصص و جراح فک و صورت است که در حوزه عمل بینی نیز تخصص و تجربه بالایی دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *