جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
بینی شکسته چه علائمی دارد؟

بینی شکسته چه علائمی دارد؟

آنچه خواهید خواند:
اشتراک گذاری صفحه

 

بینی شکسته که به آن شکستگی بینی نیز گفته می‌شود زمانی رخ می‌دهد که در استخوان بینی فرد مورد نظر شکستگی یا ترک ایجاد شود که این معضل اغلب استخوان روی پل بینی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. علل شایع شکستگی بینی ورزش‌، دعواهای فیزیکی، سقوط و تصادف با وسایل نقلیه موتوری است که منجر به آسیب صورت می‌شوند.

شکستگی بینی با درد همراه است و به طور معمول شما شاهد خونریزی شدیدی خواهید بود. حتی این امکان وجود دارد که در اطراف بینی و زیر چشم خود تورم و کبودی مشاهده کنید. در چنین شرایطی ممکن است بینی شما کج شود، به طوری که نفس کشیدن برای شما سخت خواهد بود. در ادامه بیشتر در مورد این نوع مشکلات بینی و روش درمان آن صحبت می‌کنیم.

بینی شکسته چه مفهومی دارد؟

شکستگی بینی زمانی اتفاق می‌افتد که استخوان یا غضروف بینی شما دچار شکستگی می‌شود. حوادث آسیب‌زایی همانند تصادفات رانندگی، آسیب‌های ورزشی یا دعواهای فیزیکی می‌توانند باعث شکستگی بینی شما شوند. در واقع شما طی یک ترومای مشابه با این مسائل نیز می‌توانید با بینی شکسته خود روبرو شوید.

برای درمان بینی شکسته، همیشه از جراحی بینی استخوانی استفاده نمی‌شود بلکه روش‌های دیگری نیز برای رفع ترک خوردگی یا شکستگی استخوان و غضروف بینی وجود دارند. برای مثال برخی از متخصصان حرفه‌ای به صورت دستی می‌توانند بینی شما را درمان کنند اما در موارد شدید جراحی بهترین روش درمان خواهد بود.

در صورت بروز شکستگی بینی توصیه می‌کنیم بلافاصله برای درمان آن دست به کار شوید. با استفاده از روش درمان سریع می‌توانید از انسداد دائمی بینی خود جلوگیری کنید و همچنین تغییراتی در جهت زیبایی بینی خود انجام دهید.  

آشنایی با علائم بینی شکسته

در صورتی که به بینی شما ضربه‌ای وارد شده اما از شکستن آن مطمئن نیستید، با توجه به علائم زیر متوجه شکستگی بینی خود می‌شوید:

  • درد یا حساسیت شدید به خصوص در زمان لمس بینی
  • تورم شدید بینی
  • تورم نواحی اطراف بینی
  • خونریزی بینی
  • کبودی اطراف بینی
  • کبودی چشم
  • کج شدن بینی
  • بد شکل شدن بینی
  • وجود مشکل به هنگام نفس کشیدن از طریق بینی
  • ترشح بیش از حد مخاط بینی
  • مسدود شدن یک یا هر ۲ سوراخ بینی
  • با لمس بینی خود صدای ترق و خورد شدن استخوان می‌شنوید
  • هماتوم تیغه بینی یعنی در سپتوم بینی شما خون جمع می‌شود

شکستگی بینی چقدر شایع است؟

بینی شکسته کودک

شکستگی بینی یکی از شایع‌ترین معضلاتی است که افراد با آن روبرو هستند. به عبارت دیگر حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد شکستگی‌های صورت به شکستگی بینی مربوط است. با توجه به آمار و گزارشاتی که جمع‌آوری شده است، خطر بینی شکسته و شکستگی استخوان بینی در مردان بیشتر از زنان است. به طوری که می‌توان گفت این معضل در میان مردان ۲ برابر بانوان دیده می‌شود.

چه مسائلی باعث شکستگی بینی می‌شود؟

تروما و دلایل مختلفی می‌توانند باعث شکستگی بینی شوند، در ادامه برخی از اصلی‌ترین دلایل شکستگی بینی را به طور خلاصه نام می‌بریم:

  • تصادفات وسایل نقلیه موتوری
  • آسیب‌های حاصل از ورزش‌های تماسی همانند فوتبال و هاکی
  • دعواهای فیزیکی
  • افتادن از ارتفاع

علاوه بر این عوامل، شکستگی بینی حتی ممکن است در صورت برخورد با اجسام ثابت همانند در یا دیوار نیز اتفاق بیفتد. در برخی از بازی‌های خشن و مسابقاتی همانند کشتی نیز افراد با بینی شکسته خود روبرو می‌شوند.

چه زمانی به خاطر بینی شکسته خود به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که بینی شکسته شما با هر یک از موارد اورژانسی زیر روبرو بود، بهتر است بلافاصله متخصص جراحی را در جریان مشکل بینی خود قرار دهید:

  • آسیب رسیده به سر و گردن که ممکن است با سردرد شدید، گردن درد، استفراغ و از دست دادن هوشیاری همراه باشد
  • سخت شدن تنفس
  • خونریزی شدید غیر قابل کنترل
  • تغییر قابل توجه در شکل بینی که حاصل از تورم آن نیست، برای مثال بینی شما به شدت کج شده یا پیچ خورده است
  • خروج مایعی شفاف و آبکی از بینی

انحراف سپتوم

شکستگی بینی ممکن است باعث انحراف بینی یا سپتوم شود. این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که دیواره نازک تقسیم‌کننده ۲ طرف بینی شما جابجا شود و مجرای بینی را باریک کند. داروهای ضد احتقان و آنتی هستامین‌ها می‌توانند در مدیریت انحراف سپتوم بینی شکسته به شما کمک کنند. در چنین شرایطی و برای رفع انحراف بینی به عمل جراحی نیاز خواهید داشت.

جمع شدن بیش از حد خون در بینی

گاهی اوقات خون به صورت لخته‌ای در بینی شکسته تشکیل می‌شود و شرایطی به نام هماتوم سپتوم ایجاد می‌کند. هماتوم تیغه بینی می‌تواند یک یا هر ۲ سوراخ بینی را مسدود کند. برای جلوگیری از آسیب غضروف به تخلیه سریع و عمل جراحی نیاز دارید.

شکستگی غضروف

اگر شکستگی بینی شما  حاصل از یک ضربه قوی همانند تصادف اتومبیل باشد، ممکن است شکستگی غضروف نیز اتفاق افتد. در صورتی که آسیب وارد شده به بینی شما خیلی شدید باشد، متخصص به انجام جراحی نیاز دارد. جراح باید آسیب‌های استخوانی و غضروفی حاصل از شکستگی بینی را برای شما برطرف کند.

آسیب گردن

اگر ضربه وارد شده بسیار قوی باشد و باعث شکستگی بینی شما، ممکن است به استخوان‌های گردن شما نیز آسیب برسد. در صورتی که به آسیب گردن خود مشکوک هستید، توصیه می‌کنیم خیلی سریع به مطب یک متخصص حرفه‌ای گوش، حلق و بینی مراجعه کنید.

نحوه تشخیص بینی شکسته

متخصص جراح بینی می‌تواند بینی شما را به صورت فیزیکی معاینه کند و به آرامی نواحی همانند اطراف پل آن را فشار دهد. همچنین متخصص با بررسی داخل مجرای بینی شما می‌تواند وجود مشکل انسداد یا سایر مسائل را تشخیص دهد و در صدد رفع آن برآید.

در بیشتر موارد بخاطر تشخیص بینی شکسته، تصویربرداری یا آزمایش‌های مشابه ضروری نیستند. با این اگر متخصص گوش، حلق و بینی منتخب شما ترومای اضافی دیگری را در بینی شما حس کند، ممکن است از روش‌هایی همانند اشعه ایکس و سی تی اسکن برای تشخیص شکستگی بینی کمک بگیرد.

درمان بینی شکسته

درمان بینی شکسته ممکن است از طریق روش‌های بدون جراحی امکان‌پذیر باشد و در این صورت شما دوباره می‌توانید بینی سالم خود را داشته باشید. به زبان ساده همیشه عمل بینی امری ضروری نخواهد بود. به طور کلی درمان شکستگی بینی از ساده‌ترین روش (کمپرس یخ) تا سخت‌ترین روش (جراحی بینی) را شامل می‌شود.

 می‌توان گفت انتخاب روش درمان بینی به شدت جراحت بینی شما بستگی دارد. در بخش‌های بعدی روش‌های مختلف درمان شکستگی بینی را شرح می‌دهیم.

استفاده از کمپرس یخ و آرام‌بخش

در صورتی که شکستگی بینی باعث کج شدن یا بدشکل شدن بینی شما نشده است، به طور حتم عمل جراحی الزامی و ضروری نخواهد بود. در بسیاری از موارد مصرف مسکن‌ها بدون نسخه همانند استامینوفن و ایبوپروفن یا استفاده از کمپرس یخ می‌تواند علائم شکستگی بینی شما را کاهش دهد. در ضمن مطمئن شوید که تمام دستور العمل‌های متخصص گوش، حلق و بینی منتخب خود را به طور دقیق رعایت می‌کنید.

تخلیه هماتوم سپتوم

در صورت ضربه شدید به بینی، ممکن است هماتوم سپتوم در یک یا هر ۲ طرف بینی رخ دهد. سپتوم بخشی از بینی است که ۲ سوراخ بینی شما را از هم جدا می‌کند. هماتوم سپتوم حوضچه‌ای از خون است که در سپتوم شما جمع می‌شود.

در صورت عدم درمان این معضل، هماتوم سپتوم می‌تواند به سوراخ شدن سپتوم شما منجر شود. همچنین این مشکل می‌تواند باعث ریزش پل بینی شما شود. برای جلوگیری از این عوارض، متخصص گوش، حلق و بینی مورد نظر باید هماتوم سپتوم شما را تخلیه کند.

در نظر داشته باشید، این مشکل باید خیلی سریع و در اسرع وقت رفع شود؛ زیرا ۲۴ ساعت بعد از آسیب وارد شده ممکن است نکروز بافتی رخ دهد. بنابراین بعد از اینکه بینی شما ضربه‌ای وارد شد بلافاصله به سراغ متخصص بروید.

رفع شکستگی بینی به صورت دستی

اگر به دلیل آسیب وارد شده استخوان بینی شما از محل یا جایگاه خود خارج شده باشد، متخصص گوش، حلق و بینی یا جراح فک باید آن را دوباره به محل خود برگرداند. برای انجام این کار در ابتدا بینی شما را با بی‌حسی موضعی بی‌حس می‌کنند، سپس استخوان‌ها و غضروف‌ها را به آرامی فشار می‌دهند تا در جای مناسب خود قرار گیرند.

برای جا انداختن دستی شکستگی بینی، متخصص با توجه به سن و شدت جراحت شما، بیهوشی عمومی را نیز توصیه می‌کند. برخی از متخصصان معتقد هستند که باید برای انجام این روش درمانی، چند روزی با شکستگی بینی خود مدارا کنید؛ زیرا با گذر زمان مقداری از تورم شکستگی بینی شما کاهش می‌یابد.

بعد از اینکه متخصص به صورت دستی بینی شما را به جایگاه قبلی خود برگرداند، ممکن است گازهای بسته‌بندی شده درون سوراخ‌های بینی شما قرار دهد. همچنین قسمت بیرونی بینی شما را با پانسمان می‌پوشاند.

 در برخی موارد نیز ممکن است یک آتل موقت بر روی بینی شما قرار دهند. شما طی یک تا ۲ هفته بعد می‌توانید پانسمان و گاز را بردارید. به خاطر داشته باشید متخصص رفع شکستگی بینی ممکن است برای جلوگیری از عفونت آنتی بیوتیک به شما توصیه کند.

جراحی بینی شکسته

اگر شکستگی بینی شما شدید باشد، ممکن است برای اینکه استخوان‌های بینی را به طور مجدد در جایگاه قبلی برگردانند، آنها را جا بیندازند. با این کار مشکل تنفسی شما برطرف می‌شود. یک متخصص به طور معمول برای راحتی شما از بیهوشی عمومی استفاده می‌کند، در حالی که جراح با عمل بینی مراحل بازسازی آن را پیش می‌برد. رو‌ش‌های جراحی بازسازی بینی را در زیر شرح می‌دهیم:

  • سپتوپلاستی: طی این روش جراحی تیغه بینی شما تغییر می‌کند. به عبارت دیگر غضروف و استخوانی که ۲ سوراخ بینی شما را از هم جدا می‌کنند با تغییراتی همراه خواهند بود. طی عمل سپتوپلاستی جراح متخصص ممکن است قسمت‌هایی از استخوان و غضروف بینی شما را بردارد، سپس ساختارهای زیرین را تغییر شکل دهد و بینی شما را به موقعیت اولیه خود برگرداند. طی این روش جراحی هر نوع ایراد سوراخ بینی شما ترمیم می‌شود و تنفس شما بهبود می‌یابد.
  • رینوپلاستی: در این روش جراحی بینی، جراح حرفه‌ای استخوان و غضروف زیرین را کوچک یا تنظیم می‌کند. همچنین ممکن است به استخوان و غضروف بینی شما بیفزاید تا بینی در نهایت شکل جدیدی به خود بگیرد. با این روش هر گونه انسداد بینی نیز از بین می‌رود. در واقع رینوپلاستی همان جراحی است که افراد برای تغییر ظاهر بینی خود انجام می‌دهند.

هزینه درمان و عمل بینی شکسته

هزینه درمان بینی شکسته

هزینه عمل شکستگی بینی به عوامل مختلفی بستگی دارد و در حال حاضر نمی‌توان قیمت دقیقی برای این مشکل ذکر کرد. در واقع متخصصان با معاینه بینی شما و با توجه به شدت جراحت می‌توانند روش درمانی را انتخاب کنند که هزینه مشخصی دارد. برخی از عوامل تاثیرگذار بر روی هزینه درمان شکستگی بینی را در زیر نام می‌بریم:

  • شدت جراحت حاصل از شکستگی بینی
  • تخصص فرد معاینه‌کننده
  • نوع روش درمانی شکستگی بینی
  • پیچیدگی روش درمانی اجرا شده
  • محل و موقعیت مکانی که روش درمانی در آن انجام می‌شود
  • دستمزد متخصص منتخب
  • تجهیزات و وسایل کاربردی در زمان درمان

فراموش نکنید هزینه درمان شکستگی بینی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شاید نسبت به مطب‌ها پایین‌تر باشد اما این امکان وجود دارد که کیفیت نهایی در مطب متخصصان حرفه‌ای بیشتر باشد. خبر خوب اینکه برخی از متخصصان جراح حرفه‌ای به صورت اقساط هزینه جراحی بینی را از شما دریافت می‌کنند.

سخن آخر

در این راهنما به طور مفصل در مورد شکستگی بینی ، عوارض، علائم، دردسرها و راه‌های درمانی آن توضیح دادیم. همچنین گفتیم که هزینه درمان این مشکل به عوامل مختلفی بستگی دارد و شما برای دریافت هزینه دقیق باید به سراغ کارشناسان حاضر در این حوزه بروید. این افراد بهترین مشاوره را نیز در اختیار شما قرار می‌دهند.

یکی از متخصصان حرفه‌ای جراحی‌های زیبایی، فک و بینی دکتر جلالی است که در حوزه عمل بینی‌های شکسته تجربه خوبی داشته و دارد. بنابراین شما بدون دغدغه می‌توانید به مطب این متخصص حاذق مراجعه کنید و از شر شکستگی بینی خود خلاص شوید. مطب دکتر جلالی به تجهیزات کامل و ضروری برای انجام انواع عمل‌های زیبایی مجهز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *