با رشد صنعت پزشکی و جراحیهای زیبایی، جراحان و متخصصان حتی میتوانند سختترین و غیرقابل تغییرترین بینیها را به فرم دلخواه درآورند. بنابراین اگر شما از شکل و ساختار بینی استخوانی خود رنج میبرید، نگران نباشید. همین حالا میتوانید با کمی جستجو یکی از بهترین و مجربترین جراحان زیبایی یا متخصصان حرفهای فک و صورت را بیابید و مشاورههای لازم را از آنها دریافت کنید. از آنجاییهای بینیهای استخوانی به طور معمول دارای قوز بدفرمی هستند یا اینکه برآمدگیهای آنها تاثیر منفی بر روی چهره افراد دارند، متقاضیان بر این تصور هستند که عمل این نوع بینیها کار سختی است و با دردسرهای زیادی همراه خواهد بود. باید گفت این تصور همیشه درست نیست؛ زیرا نتیجه و سختی جراحی این نوع بینیها به سابقه و تجربه جراح مجری بستگی دارد. در این راهنما به طور کامل در مورد جراحی بینیهای استخوانی توضیح میدهیم.
شناسایی بینی استخوانی
به منظور شناسایی و تشخیص بینی استخوانی از سایر بینیها لازم نیست کار سختی انجام دهید. به طور معمول بینیهای استخوانی دارای برآمدگی بزرگی بر روی پل هستند که جراح متخصص میتواند این پل و برآمدگی را اصلاح کند. ناگفته نماند این مدل از بینیها را میتوان به روش طبیعی عمل کرد تا قوز آن به طور کامل رفع شود و با سایر اجزای صورت شما همخوانی داشته باشد.
بافت و غضروف بینیهای استخوانی با سایر بینیها متفاوت خواهد بود؛ زیرا این مدل از بینیها برخلاف بینیهای گوشتی غضروفی سفت و مستحکم دارند. به طور کلی این بینیها پوست نازکی دارند که در کنار پرههای باریک و ریزی قرار گرفتهاند اما استخوان آنها بسیار قوی خواهد بود.
متاسفانه برخی از افراد به دلیل مسائل ژنتیکی و وراثتی مالک این بینیهای بدفرم میشوند. البته در برخی موارد نیز افراد بر اثر ضربه یا حادثههای ناگهانی دچار شکستگی بینی میشوند و همین امر باعث میشود بینی آنها قوز یا برآمدگی پیدا کند یا حتی کج شود به عمل نیاز داشته باشد.
بررسی ویژگیهای بینی استخوانی
قبل از اینکه به سراغ بررسی روند جراحی بینیهای استخوانی برویم، بهتر است با ویژگیهای این نوع بینیها آشنا شوید. شاید باورتان نشود اما جراحی این مدل از بینیهای سفت و سخت در مقایسه با عمل سایر بینیها نتایج دلخواه و بهتری داشته و دارد بنابراین عمل بینیهای استخوانی شاید کمی سخت باشد اما تاثیر خوبی دارد.
به عبارت دیگر یکی از اصلیترین ویژگیهای این بینیها قابل تغییر بودن آنها است. میتوان گفت متقاضیان عمل این نوع بینیها همیشه به خواسته خود رسیدهاند و از عمل بینی خود نهایت رضایت را داشتهاند. بینی عقابی نیز نام دیگر این نوع بینیها است که ویژگیهای ظاهری آن را در زیر نام میبریم:
- دارای پوست نازک
- دارای ساختار هرمی
- دارای قوز زیاد
- دارای غضروف محکم و قوی
چه عواملی باعث پیدایش بینی استخوانی میشوند؟
نمیتوان گفت بیشتر افراد جامعه بینی عقابی دارند اما تعداد چشمگیری از آنها از مدل بینی استخوانی خود رنج میبرند و به دنبال روشی هستند تا از شر آن خلاص شوند. در برخی موارد غضروف بینی تا حد زیادی رشد میکند و همین امر باعث روی کار آمدن این مدل از بینیها میشود.
ناگفته نماند بسیاری از افراد با توجه به مسائل ژنتیکی و وراثتی نیز صاحب این مدل از بینیها میشوند. در مقابل نیز افرادی وجود دارند که به دلیل آسیبی که به بافت و غضروف بینی آنها وارد شده است، استخوان یا غضروف آنها رشد بیش از حد پیدا کرده و باعث شده پل بینی آنها دچار قوز و برآمدگی شود.
بدون شک میدانید که هر نوع رشد غیرنرمال و استاندارد بینی و غضروف آن باعث انحراف بینی میشود و تاثیر منفی بر روی چهره فرد دارد. دلیل اصلی بد فرمی بینی را تنها متخصصان حرفهای میتوانند تشخیص دهند و سپس در صدد رفع ایرادات موجود اقدامات لازم را به کار میگیرند. برخی از دلایل پیدایش بینیهای عقابی را به طور خلاصه نام میبریم:
- انحرافات بینی
- شکستگی بینی
- وجود قوز روی پل بینی
- انحرافات موجود در استخوان اصلی بینی
- وجود پولیپ بینی
تفاوت بینی استخوانی با بینی گوشتی
بینیهای گوشتی در مقایسه با بینیهای استخوانی، غضروف نازکتر و نرمتری دارند در حالی که بینیهای عقابی دارای غضروفهای سفت و محکم هستند. به جز نوع غضروف این ۲ مدل بینی، تفاوت بعدی آنها به نوع عمل و جراحی آنها برمیگردد.
طی جراحی بینیهای گوشتی، متخصص سعی دارد شکل اصلی بینی را اصلاح کند یا غضروفهای آن را بهبود بخشد. در ضمن بینیهای گوشتی به طور معمول از سایز کوچکتری نسبت به بینیهای عقابی برخوردار هستند، بنابراین متخصصان و جراحان حرفهای سعی دارند اشکالات اصلی این بینیها را به طور کامل رفع کنند.
این در حالی است که بینیهای عقابی به طور معمول بزرگ هستند و جراحان سعی دارند سایز آنها را کوچک کنند. همچنین هدف اصلی جراحی بینیهای عقابی رفع انحراف و قوز آنها است. فراموش نکنید برای درک تفاوتهای اصلی این ۲ مدل بینی و پیدا کردن بهترین روش برای جراحی آنها باید به سراغ متخصصان حرفهای بروید.
در بینیهای عقابی متخصصان باید دقت زیادی به خرج دهند؛ زیرا کوچک کردن بیش از حد بینی میتواند در افراد مشکلات و اختلالات تنفسی ایجاد کند. پس در انتخاب متخصص و جراح بینی عقابی خود دقت زیادی به خرج دهید.
جراحی بینی استخوانی
با انتخاب یک جراح متخصص شما میتوانید برای عمل بینی فانتزی، نیمه فانتزی، طبیعی، گوشتی و حتی بینی استخوانی اقدامات لازم را انجام دهید. متخصصان حرفهای جراحی زیبایی بعد از بررسی بینی شما بهترین تکنیک و روش جراحی را انتخاب و پیاده میکنند.
برای جراحی بینیهای عقابی یا استخوانی با توجه به ساختار اصلی و طبیعی بینی شما میتوان از هر ۲ روش باز و بسته استفاده کرد. به زبان ساده متخصصان و جراحان با توجه به ایرادات حاضر در این نوع بینیها بهترین و کارآمدترین روش را انتخاب میکنند.
طی این نوع عمل جراحی متخصص باید برشهایی را بر روی پوست بینی ایجاد کند تا بتواند اشکالات ظاهری و کلی بینی را از بین ببرد و به ساختار اصلی آن دسترسی کامل پیدا کند. در ادامه و پس از جدا کردن پوست از ساختار اصلی بینی، باید شکافی بر روی استخوان و غضروف به وجود آورد تا در نهایت بتواند قوز و برآمدگی بینی را تا جای ممکن رفع کند.
نکات قبل از جراحی بینی استخوانی
به خاطر داشته باشید که نکات مربوط به قبل عمل بینی گوشتی، عمل بینی فانتزی، عمل بینی نیمه فانتزی، عمل بینی طبیعی و سایر عملها تا حدودی یکسان است. از این رو شما قبل از جراحی بینی استخوانی خود لازم نیست مراقبتهای خاصی انجام دهید و تنها کافی است نکات زیر را رعایت کنید:
- بررسی سابقه و تجربه متخصص و جراح منتخب خود
- بررسی مدارک تایید شده و دریافتی متخصص مورد نظر
- در نظر گرفتن سطح تحصیلی و تخصص جراح منتخب
- مشاهده و بررسی نمونه کارهای قبل و بعد از عمل بینی
- در نظر گرفتن کیفیت جلسات مشاوره قبل از جراحی بینی
- مطلع کردن جراح از بیماریهای خاص و داروهای ویژهای که مصرف میکنید
بهترین زمان برای جراحی بینی عقابی
هر نوع جراحی بینی باید بعد از بلوغ فرد انجام شود تا رشد بینی به حد کامل خود رسیده باشد. جراحی بینیهای عقابی نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود، بنابراین بعد از اینکه فرد به بلوغ فیزیکی رسید میتواند برای جراحی بینی خود اقدام کند.
در صورتی که رشد بینی تکمیل نشود و جراحی انجام شود، بدون شک با گذر زمان تغییرات ناخوشایندی در ساختار بینی رخ میدهند. علاوه بر بلوغ فیزیکی، فرد باید از نظر روانی نیز به بلوغ کامل برسد و سپس برای این جراحی دست به کار شود.
در نهایت اینکه برای جراحی بینیهای عقابی نباید خیلی عجله کنید. بهترین زمان برای انجام این نوع جراحیها رسیدن به بلوغ فکری، روانی و فیزیکی کامل است تا فرد اعتماد به نفس کافی داشته باشد و بتواند بهترین تصمیم عاقلانه را بگیرد.
آیا ساختار بینی عقابی بعد از جراحی برگشتپذیر است؟
بیشتر افرادی که برای عمل بینی استخوانی اقدام میکنند، از قوز بینی خود ناراضی هستند و برگشت قوز بینی یکی از نادرترین اتفاقات است. البته برای جلوگیری از برگشت ساختار و شکل قبلی بینی باید مراقبتهای بعد از عمل را جدی بگیرید و طبق توصیههای پزشک خود اقدامات لازم را انجام دهید.
قبل از اینکه مراحل جراحی بینی شما آغاز شود، متخصص میتواند با کمک یک نرمافزار ویژه ساختار بینی شما را بعد از جراحی به طور کامل ترسیم کند و نتیجه بعد از عمل را به طور حدودی به شما نشان دهد. هر یک از عملهای بینی عوارض و عواقبی به همراه دارند اما به ندرت ساختار بینی عقابی فردی بعد از جراحی تغییر میکند.
مشکلات تنفسی یکی از عواقبی است که بعد از جراحی ممکن است شما را آزار دهد. علاوه بر این موضوع فرد ممکن است حس بویایی خود را از دست بدهد یا به هنگام خواب دچار خشکی گلو شود. شکل ظاهری بینیهای عقابی بعد از جراحی خیلی برگشتپذیر نیستند اما این نوع جراحی بینی نیز با دردسرهای دیگری همانند خروپف کردن همراه خواهد بود.
چرا بعد از عمل بینی استخوانی دچار اختلالات تنفسی میشویم؟
اگر در انتخاب جراح بینی خود دقت کافی به خرج ندهید و از افرادی که تجربه و سابقه کافی ندارند، برای جراحی بینی خود کمک بگیرید، بدون شک با عوارض و عواقب زیادی روبرو میشوید. یکی از همین عوارض جبرانناپذیر که به تبحر و مهارت جراح شما بستگی دارد، اختلالات تنفسی است.
در صورتی که جراح منتخب شما نتواند انسداد تنفسی را در طول جراحی بینی عقابی رفع کند، بدون شک بعد از جراحی شما به اختلالات تنفسی دچار میشوید. از آنجایی که در طول جراحی بینی استخوانی، متخصص انداره بینی را کاهش میدهد اگر مشکلات و انحرافات تنفسی به خوبی درمان نشوند، به طور حتم فرد بعد از جراحی دچار اختلالات تنفسی میشود.
در برخی موارد نیز بعد از جراحی این نوع بینی، مخاط درون بینی ملتهب میشود. این التهاب میتواند به دلایل آلرژیک نیز رخ دهد، بنابراین طبیعی است که بعد عمل بینی انسداد مجرای تنفسی رخ دهد. در نهایت اینکه چسبندگی نیز یکی دیگر از دلایل اختلالات تنفسی بعد از عمل بینی عقابی است.
متاسفانه برخی از متقاضیان بعد از جراحی با سفتی سوراخهای بینی خود مواجه میشوند که همین موضوع میتواند مشکلات تنفسی برای آنها به همراه داشته باشد. همانطور که گفتیم اگر در انتخاب متخصص خود دقت زیادی به خرج ندهید، استخوان و غضروف بینی شما بیش از حد برداشته شود، باز هم ممکن است با اختلالات تنفسی روبرو شوید.
بهبودی بعد از عمل بینی عقابی
برای اینکه بعد از عمل جراحی خیلی زود بهبود پیدا کنید، باید مراقبتها و توصیههای تجویزشده توسط متخصص را جدی بگیرید و از آنها پیروی کنید. بهبودی بعد از عمل بینیهای عقابی زودتر از بینیهای گوشتی میسر میشود؛ زیرا بینیهای عقابی یا استخوانی پوست نازکی دارند و استخوان آنها زودتر جوش میخورد.
در ضمن تورم بعد از این نوع جراحی خیلی زیاد نیست پس شما بعد از مدتی نه چندان طولانی به طور کامل بهبود مییابد. اگر بینی خود را با خوبی ماساژ دهید و از چسب بینی استفاده کنید، دوره بهبودی بعد از عمل بینی عقابی نیز خیلی زود به پایان میرسد.
بینیهای عقابی زودتر از بینیهای گوشتی جوش میخورند و فضای ایجاد شده میان استخوان و پوست این بینیها خیلی سریع از بینیهای گوشتی از بین میروند و به طور کامل بهبود پیدا میکنند.
سخن آخر
اگر بینی شما نیز استخوانی است و قوز یا برآمدگی بدشکلی دارد، میتوانید همین حالا برای پیدا کردن یک جراح حرفهای بینی دست به کار شوید. شاید در حال حاضر پزشکان زیادی در این حوزه مشغول به فعالیت باشند اما همه آنها نمیتوانند بینی استخوانی و قوزدار شما را ترمیم کنند.
یکی از بهترین متخصصان در حوزه انجام جراحی بینیهای عقابی و استخوانی دکتر جلالی متخصص فک و صورت است که نه تنها در حوزه جراحی فک و صورت تخصص دارد بلکه میتواند عمل ترمیمی بینی و عمل بینی عروسکی را با بهترین و بالاترین کیفیت انجام دهد.